Tekvicový olej je účinným antioxidantom
Tekvicu objavili a pestovali dávno pradávno Mexičania. Až v strednej Európe, kam sa dostala koncom stredoveku, však prišli na to, že olej z jej jadierok má liečivé účinky.
Tekvicový olej je produktom z tekvicových semien, ktorý sa lisuje za studena.
Má špecifickú orechovú vôňu a aromatickú chuť. Jeho farba je tmavozelená, proti svetlu má tmavočervený nádych. Je bohatý na vitamín E a zinok. Obsahuje širokú škálu minerálov a stopových prvkov. Má veľmi dobré antioxidačné účinky. Je ľahko stráviteľný. Neobsahuje cholesterol.
Možné účinky tekvicového oleja:
-
Podpora obranyschopnosti (imunity)
-
Antiseptické účinky
-
Účinný antioxidant
-
Upokojuje nervový systém
-
Prevencia proti rakovine
-
Prevencia proti Diabetesu
-
Prevencia proti obezite
-
Ochrana buniek pred pôsobením voľných radikálov
-
Znižuje vysoký cholesterol
-
Znižuje vysoký krvný tlak
-
Prečisťuje cievy od „zlého“ tuku
-
Podporuje rýchlosť metabolizmu
-
Prevencia proti kardiovaskulárnym ochoreniam
-
Prevencia proti chorobám obličiek a pečeni
-
Udržuje pevné a pružné nechty
-
Zabezpečuje dobré hojenie pokožky
-
Vyživuje kĺby
-
Pozitívne pôsobenie na trávenie
-
Zlepšuje pravidelné vyprázdňovanie
-
Pomáha pružnosti pokožky
-
Odkysľuje organizmus
Využitie:
Tekvicový olej sa odporúča používať za studena, bez tepelnej úpravy. Je vhodný na prípravu šalátov, nátierok, omáčok, dressingov, na dochutenie a dekoráciu varených pokrmov. Vďaka svojmu zloženiu veľmi dobre vplýva na ľudský organizmus.