Tekvicový olej je účinným antioxidantom

29.09.2015 13:04

Tekvicu objavili a pestovali dávno pradávno Mexičania. Až v strednej Európe, kam sa dostala koncom stredoveku, však prišli na to, že olej z jej jadierok má liečivé účinky.

Tekvicový olej je produktom z tekvicových semien, ktorý sa lisuje za studena.

Má špecifickú orechovú vôňu a aromatickú chuť. Jeho farba je tmavozelená, proti svetlu má tmavočervený nádych. Je bohatý na vitamín E a zinok. Obsahuje širokú škálu minerálov a stopových prvkov. Má veľmi dobré antioxidačné účinky. Je ľahko stráviteľný. Neobsahuje cholesterol.

 

Možné účinky tekvicového oleja:

  • Podpora obranyschopnosti (imunity)

  • Antiseptické účinky

  • Účinný antioxidant

  • Upokojuje nervový systém

  • Prevencia proti rakovine

  • Prevencia proti Diabetesu

  • Prevencia proti obezite

  • Ochrana buniek pred pôsobením voľných radikálov

  • Znižuje vysoký cholesterol

  • Znižuje vysoký krvný tlak

  • Prečisťuje cievy od „zlého“ tuku

  • Podporuje rýchlosť metabolizmu

  • Prevencia proti kardiovaskulárnym ochoreniam

  • Prevencia proti chorobám obličiek a pečeni

  • Udržuje pevné a pružné nechty

  • Zabezpečuje dobré hojenie pokožky

  • Vyživuje kĺby

  • Pozitívne pôsobenie na trávenie

  • Zlepšuje pravidelné vyprázdňovanie

  • Pomáha pružnosti pokožky

  • Odkysľuje organizmus

 

Využitie:

Tekvicový olej sa odporúča používať za studena, bez tepelnej úpravy. Je vhodný na prípravu šalátov, nátierok, omáčok, dressingov, na dochutenie a dekoráciu varených pokrmov. Vďaka svojmu zloženiu veľmi dobre vplýva na ľudský organizmus.

 

 

Kúpiť môžete na www.koloid.sk